Prhka Pita Od Jabuka I Oraha
Prhka Pita Od Jabuka I Oraha
Pola čaše šećera ( ili 90g ). Danas sam po prvi put pravila pitu od jabuka, i to po vasem receptu.
Evo nekoliko zivotopisa kljucnih rijeci koji ce vam pomoci u pretrazivanju. Vlasnik autorskih prava izvorni je vlasnik, ovaj blog nije vlasnik autorskih prava na ovu sliku ili post, ali ovaj blog sazima izbor kljucnih rijeci koje trazite s nekih pouzdanih blogova i dobro nadam se da ce vam ovo puno pomoci
Za pitu od jabuka pripremite tijesto od putra, brašna i žutanjaka. Kraljevska sipana pita od jabuka recept. Posipati sa šećerom u prahu i kraljevska sipana pita od jabuka je spremna za posluživanje, a okus je savršen.
Jabuke oguliti, prerezati popola i očistiti od sjemenki. Zamjesiti prhko tjesto od svih sastojaka.staviti kuglu tijesta u vrecicu i na dva sata u frizider. Zamirisaće vam celu kuću dok se peku, a ostaju.
• 500 g tankih kora za pitu • 1,5 kg jabuka po želji možete u fil od jabuka dodati cimet, grožđice i orahe.
Ovo pitu najbolje napravite danas i kad se dobro ohladi spakujte u foliju ili neku plastiku preko noci i vidjecete kako se topi ustima ma da kod mene u kuci. Jednostavno i brzo domaca pita sa jabukama od domacih kora homemade apple pie. Pita od jabuka po receptu iz stare bakine kuharice.
Ako volite jabuke predlažemo da pokušate napraviti prhku pitu od jabuka i pudinga. Pola čaše šećera ( ili 90g ). Izvaditi iz rerne, rasporediti fil od jabuka, preliti preostalim testom, pa vratiti u rernu i ispeći do kraja.
Šećer u prahu za posipanje. Narezati na tanke fete (ja sam ribala na ribež za kupus i dobila baš tanke listiće), politi limunovim sokom, umiješati naribanu. Jabuke oguliti, prerezati popola i očistiti od sjemenki.
Brza sipana pita od jabuka, nema mešenja testa sastojci:
Podsjeća na dom, na jesen, na zimu, na sve ono što je šuškavo i toplo. Od jabuka i oraha napravite nadjev. Jabuke oguliti, prerezati popola i očistiti od sjemenki.
Posipati sa šećerom u prahu i kraljevska sipana pita od jabuka je spremna za posluživanje, a okus je savršen. Prhka pita od jabuka jedan je od najomiljenijih domaćih kolača. Nije ni čudo jer je mirišljava i neodoljiva, a izvrsno prhko tijesto i jabuke s cimetom daju fantastičan spoj koji smo svi zavoljeli još u djetinjstvu, te nam ni do danas nije dosadio.
Za tijesto:50 dag brašna1 maslac10 dag šećera4 žumanjka6 žlica vrhnja1 prašak za pecivodrugi dio tijesta:1 kg očišćenih ribanih jabuka4 bjelanjka15 dag šećera25 dag mljevenih oraha4 žlice kakaa1 žličica cimeta4 žlice rumapekmez (najbolji je od šljiva ) način pripreme: Jabuka kao najpopularnije voće veoma je zastupljena u receptima srpske kuhinje. Od jabuka i oraha napravite nadjev.
Stigla jesen puna predivnog voca ,bozansvenog okusa.
Pita od jabuka po receptu iz stare bakine kuharice. Pita od jabuka jedan je od onih vječnih deserata koje je teško odbiti. Ovaj moj recept dolazi iz bakine stare kuharice koja se već raspada i ima žute listove zbog borbe s vremenom kada je nastala i gdje se.
Posting Komentar untuk "Prhka Pita Od Jabuka I Oraha"